Szemkontúr technika

Sminktetoválók körében az egyik legnépszerűbb eljárás a felső-, alsó- vagy komplett szemkontúr pigmentálás. Az alkalmazási technika egy szempillasűrítő vonalra épül, és vendégünk szem- és arcformájának függvényében számtalan variációban felrajzolható.

Szemkontúr technika

Gyakorlati alaptanfolyamunk keretében bemutatjuk és babafejen gyakoroljuk a szem felrajzolási és tetoválási technikákat. Színelméleti tanfolyamunk pedig bővebb betekintést ad a fekete festékekkel szemben támasztott ResAP 2008/-es követelményeknek, illetve a szerves és szervetlen fekete pigmentek előnyeiről és hátrányairól, az esetleges elszíneződések kiküszöbölési lehetőségeiről.

Az érzéstelenítés – kimondottan szem környéki területeken – érzékeny téma a sminktetoválás iparágában. Tanfolyamunk keretében bővebb felvilágosítás nyújtunk a különböző érzéstelenítő készítmények kémhatásának várható következményeiről, illetve a lidokain alapú szerek retina leválasztó hatásáról. A jelenleg Magyarországon forgalmazott érzéstelenítő készítmények közül igen kevés felel meg egy szemtetováláshoz hivatalosan alkalmazható szer minőségi követelményeinek. Ennek dilemmáját részletesen átbeszéljük elméleti oktatásunk keretein belül.