Pigmentek, színválasztás

Szemhéjtetoválás készítése során kiemelkedően fontos, hogy a festék pigment hosszú időre élénk és egyenletes eredményt biztosítson. Az egyenletes színhatású és évekig tartós szemhéj vonalat csak minőségi pigmentek használata biztosítja.  A festék pigment kiváló minősége mellett fontos a vendég szemszínéhez és az egyéniséghez legmegfelelőbb szemhéj szín kiválasztása is.  Nem minden vendégnek áll jól ugyanis az általánosan használt fekete szín, sok esetben szigorúvá, markánssá tenné tekintetüket, ezért számukra más szemhéj színek használatával tudom a legszebb eredményt elérni.

festék-kiválasztás

Szemtetoválások készítéséhez az általános fekete színen felül grafitszürke, barna, smaragdzöld, türkiszzöld, mélykék és türkizkék színek választását is biztosítom, akár önmagukban, akár egymással kombinálva is.

Biztosítom arról, hogy szemhéjtetoválása készítésekor az Önnek legtökéletesebb színt alkalmazom, és festékeim egyenletes, hosszan tartó színhatást biztosítanak évek múlva is.

Szemtetoválásaimhoz a Long-Time-Liner, és saját festékmárkánk a Permanet System festék pigmentjeit használom, melyek minőségével maximálisan elégedett vagyok.

Permanent System pigmentek

Permanent System pigmentjeim prémium minősége a gyár közvetlen és naprakész fejlesztésének eredménye. A pigmentek tesztelését több éve folytatom, és saját szakmai tapasztalatomra alapozva sikerült olyan egyedülállóan széles színválasztékot kialakítani, amely minden vendégemnek biztosítja a számára legtökéletesebb színárnyalat kiválasztását.

ps-pigmentek

Pigmentjeim mindegyike szigorú normák szerint bevizsgált, elnyerték a neves Dermatest minőségbiztosítás „Excellent” tanúsítványát, és hosszú évek gyakorlata alatt soha nem okoztak allergiás reakciót, vagy fokozott érzékenységet. Mindez maximális biztonságot jelent vendégeim számára, kizárva az egészségügyi kockázatok lehetőségét.

Long-Time-Liner pigmentek

long-time-liner-pigments

A Long-Time-Liner pigmentek közel 20 éve vannak forgalomban, nevük világszerte egyet jelent a kiváló minőséggel. Pigmentjei orvosi tisztaságúak, magas pigment tartalommal rendelkeznek, hosszú távú tartósságot biztosítanak. A Permanent System festékek mellett egyedülállóan széles színválasztékot és gyönyörű árnyalatokat biztosítanak.

A szemhéjtetoválás színének módosulásáról, tartósságáról…

A kiváló minőségű sminktetováló pigmentek kellő intenzitást, színmélységet és egyenletes, hosszantartó hatást biztosítanak, ám kis mértékben ugyan, színük mégis módosul idővel. Ezért leginkább a napfény tehető felelőssé, amelynek hatására a pigmentek összetevői eltérő időben kopnak ki, ill. távoznak el a bőrből. Szemhéjtetoválás esetében is hasonló a helyzet, ugyanis a leggyakrabban használt fekete szín összetételétől függően, kissé kékesen, ill. szürkés módosulással kophat ki a bőrből.

A szemhéj kontúrjának tetoválásakor általában, szempillasűrítés esetén szinte minden esetben fekete színt alkalmazok. Erre azért van szükség, mert a mély fekete szín biztosítja leginkább a szem igazán intenzív kiemelését, a sminkelt hatás elérését. A fekete színnek számos típusa, árnyalata létezik, melyeket igény szerint használom szemhéjtetoválásaim során.

A legintenzívebb, legmélyebb fekete színt adó fekete festék pigmentek szén alapúak. Hátrányuk, hogy idővel színük kissé kékessé változhat. A kékes kopás megakadályozása érdekében bizonyos szén alapú festékekbe komplementer, azaz kiegészítő színt kevernek, melynek hatására a kékes elszíneződést mérséklik, de ennek hátránya, hogy nem biztosít olyan mély fekete színhatást, mint tiszta változata.

A fekete festékek másik csoportja vas-oxid alapú. Ezek a fekete festékek is mély feketének tűnnek, de kevésbé mélyek, mint szén alapanyagú változatai. A vas-oxid alapú festékek esetében nem fordul elő a fekete szín kékes kopása, ezek a festékek kissé szürkésen kopnak ki a bőrből.

Természetesen ezek a színmódosulások már a mai korszerű festék pigmentek esetében minimálisak, azonban hosszú távon mindenképpen számolni kell előfordulásukkal. A szemhéjtetoválás előtt tájékoztatom Önt az általam használt szemhéj pigment szín várható színhatásáról, és esetleges módosulásáról.

A szemhéjtetoválás tartóssága általában 3-5 év, ezután felfrissíteni szükséges.