Permanent System pigment

Szemtetoválás preferált színe a fekete. Permanent System palettánkon 2db szén-fekete, és 1 db titán-dioxid-fekete szín található. A kétféle fekete szín viselkedése a bőrben meglehetősen eltérő.

Szén alapú fekete pigmentjeink a Turbo Black (piros+fekete) és a Carbon Black (fekete). Szénre épülő szerves pigmentek jellegzetessége, hogy igazán sötét ébenfekete szín adnak frissen bőrbe juttatva, azonban 2-3 év elteltével enyhe kékes elszíneződést mutatnak. A kékes elszíneződés ellensúlyozására piros adalékszínt használhatunk szén alapú pigmentjeinkkel. Erre speciálisan előkészített keverékünk a Turbo Black pigment, mely optimális arányban tartalmazza a piros színt a fekete mellett.pigment

Titán-dioxid alapú koncentrátum pigmentünk hosszútávon megőrzi fekete színét, azonban használatakor nem számíthatunk igazán mély ébenfekete színre. Ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy a barna, illetve színes szemkontúr tetoválások reneszánszát éljük. Érdemes konzultálni páciensünkkel elképzeléseiről, mert nem a fekete az egyetlen szemtetoválásra alkalmazható szín.

A szín és a megfelelő tetoválási mélység illetve dőlésszög megválasztásakor vegyük számításba a tényt, hogy szem körüli tetoválásaink általában időállóbbak mint szemöldök vagy szájtetoválásaink.