Hogyan történik a szemhéjtetoválás?

Konzultáció

Szemhéjtetoválás előtt minden esetben megkérdezem a vendéget, milyen elképzelései, igényei vannak a szemtetoválással kapcsolatban. Megbeszéljük azt is, milyen szemkihúzási formákat, vastagságot részesít előnyben, és természetes, kissé hangsúlyos, vagy erőteljesebb, sminkelt hatású szemet szeretne elérni. Sokan ékeznek úgy, hogy előre berajzolják az általuk kedvelt módon szemkontúrjukat, ami egyértelművé teszi számomra elvárásaikat. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek a sminkelési szokások nem biztos, hogy a legelőnyösebbek vendégem számára. A tökéletes eredmény eléréséhez ezért az elképzelések és igények mellett elsősorban a szem adottságait és vendégem egyéniségét szükséges figyelembe vennem.

konzultáció

A konzultáció során ezek gondos mérlegelésével teszek javaslatot Önnek, milyen formájú, vastagságú, színű szemkontúr és melyik szemtetoválási technika alkalmazásával tudom a legszebb eredményt elérni.

Amennyiben bizonytalan, valóban szeretné-e a szemhéjtetoválást, esetleg aggodalmai vannak az eljárással kapcsolatban, javaslom, jöjjön el egy külön megbeszélésre, ahol elkötelezettség nélkül lehetőség van arra, hogy átbeszéljük ezeket. Ettől eltekintve a konzultáció és a szemhéjtetoválás mindig egy időpontban történik.

A szemhéj érzéstelenítése

A szemhéj bőre különösen vékony és érzékeny, ezért érzéstelenítése fokozott odafigyelést igényel a sminktetoválás előtt és közben is. Annak érdekében, hogy a szemtetoválás valóban fájdalommentes legyen, mintegy 4-5 féle hatékony és korszerű érzéstelenítő készítményt alkalmazok egyéni érzékenységtől függően. Ezek a készítmények kiválóan alkalmasak a szem duzzanatának csökkentésére, egyben hűsítő hatásúak is.

A szemkontúr vonalának megrajzolása

A szemkontúr vonal formájának, vastagságának ideális és egyéni formájának megtervezése alapvető a tökéletes végeredmény eléréséhez. A kontúrvonal megtervezésekor figyelembe veszem a vendég igényeit a szemtetoválás hatásával kapcsolatban, és szemének formáját, színét egyaránt. Minden vendégem számára a legszebb eredmény elérése törekszem, ezért olyan „trükköket” is alkalmazok, amelyekkel a szem formai problémáit is korrigálni tudom. Kifinomult megtervezéssel, és a jól eltalált kihúzással „kicsi szem” kifejezővé, a „szomorú szem” ismét mosolygóssá válik.

A szemkontúr forma berajzolását követően egyeztetek a vendégel, tetszik-e számára a felrajzolás és valóban az általam megrajzolt formára és vastagságra gondolt-e. A felrajzolás tökéletesítését addig folytatom, amíg mindketten maximálisan elégedettek leszünk a látvánnyal.

A szemhéjvonal színének megválasztása

A szemhéjtetoválás színének megválasztásához egyaránt figyelembe veszem vendégem szeme színét, egyéniségét és igényét a színhatással kapcsolatban. Munkáim során arra törekszem, hogy a szem tökéletes összhatásban, harmóniában legyen az arccal, ezért az Ön számára legideálisabb szín választására teszek javaslatot. A klasszikus fekete szín nem mindenkinek előnyös, ezért lehetőséget biztosítok barna, grafitszürke, esetleg atraktívabb színek, mint türkiszzöld, smaragdzöld, türkizkék és sötétkék színek alkalmazására is. Ezek a színek önmagukban, de egymással kombinálva is gyönyörű végeredményt adnak.

A szemhéj tetoválása

Amennyiben elnyerte vendégem tetszését az általam megrajzolt szemvonal forma, és kiválasztottuk a megfelelő színt, kezdődhet a szemvonal tetoválása. Ekkor pontosan a berajzolt formát követve haladok, fokozatosan beszínezve a területet. Kontúrvonal készítésekor határozott széllel rendelkező vonalat készítek, füstös szem esetében elmosódott hatást alakítok ki.

A szemhéj tetoválása során a szemhéj érzéstelenítésének fenntartását folyamatosan biztosítom.

A szemtetoválás időtartalma 1-1.5 óra.

Szemtetoválás után

Szemhéjtetoválást követően a szemhéj enyhén duzzadt, érzékeny, ennek csökkentése érdekében nyugtató, hűsítő hideg borogatást alkalmazok néhány percig. A duzzanat nagyjából fél órán belül jelentősen leapad, a szem már „csak” kissé kisírt hatásúnak tűnik.

Ettől eltekintve látását nem befolyásolja, fog tudni vezetni, visszatérhet napi rutinjához, munkájához. A szemhéjtetoválást követő napon a szem még enyhén duzzadt, a szemhéj érzékeny lehet, ezért pihenőnap beiktatása megfontolandó, de nem feltétlenül szükséges. Ápoló krémet nem tanácsos használni, mert belefolyhat a szembe, kellemetlen érzetet okozva ezáltal. Egyedül hűsítő hatású hideg borogatás javasolt, akár naponta többször is, néhány percig.