Szemtetoválás

A szem tartós sminkkel való díszítése igen népszerű szolgáltatás Európa szerte. Minket nőket csábít a gondolat, hogy egy olyan precízen megrajzolt sminket viseljünk minden nap, amely nem 24 óra elteltével is hibátlanul díszíti tekintetünket.

A mikropigmentálás, mint az orvos-kozmetika speciális szegmense mára számos lehetőséget kínál vendégeink számára:

  • arcformák és színek harmonizálására,
  • asszimetria csökkentésére,
  • szempilla sűrítésére,
  • alopécia esetén szempillák modellezésére,
  • szemkontúr kiemelésre,
  • satírozott, púderes hatású szem árnyékolására,
  • szem körüli anti-age bőrvilágosításra.

Számos alkalmazási, és festékbejuttatási technika létezik, ezek helyes felhasználása megfelelő szakmai képesítést és tapasztalatot igényel. Szemtetoválás esetén kiemelkedően fontos leszögezni, hogy az elkészített sminktetoválás nem helyettesíti sem a mindennapi, sem pedig az alkalmi smink viseletet. Tartós smink készítésénél általános alkalmazott szabály hogy a készített munka természetes hatású, a természetes adottságokat kiemelő legyen. Nekünk sminktetoválóknak meg kell találnunk azt az előnyös adottságot, amelyre érdemes hangsúlyt fektetni. Rendkívül sok hölgy esetében ez pedig a tekintet.

Egyes esetektől eltekintve a szempillák vonalát 100%-ban követő szemkontúr színezések alapját minden esetben a szempillasűrítő pigmentálás szolgáltatja. A folyamat alatt nagy szemcseméretű szilárd pigment anyagot juttatunk a szempillák tövében az epidermisz alá. Igen sekélyen dolgozunk, ezen a területen, hisz itt az epidermisz vékonyabb és nem számítunk erőteljes elszarusodási folyamatra.

szemtetoválás

A szempillasürító alkalmazási technika önmagában egy szolíd viselet. Azon vendégek számára azonban tökéletes választás, akik „láthatatlan” módon szeretnék kiemelni tekintetüket. A pigmentek szinte tökéletesen fedve vannak a szempillákkal, rendkívül elegáns pigmentálási eljárás.

Mérsékelten „látványosabb” eljárások közé sorolandók a szemkontúr és satírozott szemtetoválások. Szemkontúr tetoválással már számos korrekciós eljárást is alkalmazhatunk előnytelen szemformák vagy „szomorú tekintet” ellensúlyozására. Azonban számos esetben előfordul, hogy a sminktetováló nem tud eleget tenni a ’túlzó’, alkalmi smink jellegű vendég elvárásoknak. Az eljárás igencsak nagy veszélyeket rejthet kis szemcseméretű festék és kapillárisokkal hálózott bőrfelület kombinációja esetén. Ennek kiküszöbölése érdekében érdemes szakember tanácsát kérni a minőségében megfelelő pigment illetve a tetoválható bőrfelület kiválasztására.

Alopécia estére a szem mikropigmentáló eljárásai között is találunk korrekciós megoldásokat. Többek között említésre méltó eljárás a szempilla modellezés, melynek lényege a szempillák mesterséges felrajzolása alsó vagy felső szemhéjra. Ezzel a módszerrel szempilla hatását keltő tetoválást készíthetünk, mely végleges haj- illetve szőrhullásban szenvedő betegek lelki állapotát pozitívan befolyásolhatja.